Proeverij van wilde kruiden

Foto: Het Dijkmagazijn

Het Dijkmagazijn in Beuningen organiseert zondag 5 mei een proeverij en een mini-kookcursus met wilde kruiden. Voor een verrassende ‘bite’ van uw salade of toast duikt u met een deskundige gids de berm in. Na een wandel- en pluktocht van ongeveer een uur gaan we in Het Dijkmagazijn hapjes proeven en er een paar maken.

Er zijn voldoende kruiden in de natuur te vinden die niet alleen in een veldboeket passen, maar ook lekker of gezond zijn. Mierikswortel is bijvoorbeeld een scherp smakende wortel, net als radijs en mosterd, die uitstekend smaakt op een toastje. Woekerende bladeren van zevenblad zijn nog steeds tot pesto te vermalen. Marjolein is ook in het wild te vinden. Ook minder bekende soorten als hondsdraf of bladschedes van de berenklauw komen aan bod. Zowel bladeren als bloemen blijken culinair te gebruiken. Vaak zijn het vergeten groenten, die bij grootmoeder al eens in de kookpot verdwenen, zoals pastinaak, nu weer volop in de bio-winkels te krijgen.

Een deskundige gids wijst u op de dijk en in de uiterwaarden de beste kruiden aan. Waar moet u op letten om het niet alleen lekker, maar ook gezond te houden? In Het Dijkmagazijn kunt u zelf een theemelange uitproberen of de smaak van kruidenwortels en verrassende smeersels voor crackers maken. De activiteit gaat door bij meer dan vijf deelnemers.

Met dank aan www.vanoorsprongexcursies.nl

Proeverij van wilde kruiden, zondag 5 mei, 14.00-16.00 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Deelname: € 6,50, inclusief materiaal en koffie/thee. Maximaal 15 deelnemers, vol=vol. Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.

Cookieinstellingen