Bestemmingswijziging is definitief, de Ecowieck kan worden gebouwd

Foto: Beuningen

Vorige week is in de raadsvergadering de bestemmingswijziging van nieuwbouwproject de Ecowieck vastgesteld. Dit houdt in dat er kan worden gebouwd. U zult begrijpen dat D66 Beuningen hiermee enorm verheugd is. De Ecowieck is op de politieke agenda komen te staan door een initiatief vertaald in een motie ingediend door toenmalig D66 Raadslid Ingrid van Caulil. Dat was ruim 4 jaar geleden.

Er wordt gebouwd naar eigen wens en creativiteit voor elke portemonnee. Groot voordeel van CPO bouwen is dat jezelf je gewenste woning kunt realiseren, deze vrijheid is iets wat D66 Beuningen belangrijk vindt. De partij is van mening dat er over het algemeen te veel aanbodgericht wordt gebouwd en vaak voor het duurdere segment. Via CPO is er meer ruimte om ook te bouwen voor starters, kleine huishoudens en doorstromers. D66 Beuningen omarmt het vraaggericht bouwen en is van mening dat dit bij toekomstige woningbouwprojecten meer moet worden toegepast.

De Ecowieck betreft 73 woningen die worden gebouwd door 2 CPO’s (collectief particulier opdrachtgeverschap) en bestaat uit:

  • Tinyhouses
  • Rij- en hoekwoningen
  • Tweekappers

In de Ecowieck worden 30% van de woningen verhuurd in de sociale sector. Er komen ook collectieve voorzieningen zoals elektrische deelauto’s een moestuin c.q. ontmoetingsplaats.

Wat is de betekenis van de naam Ecowieck?

  • De E staat voor ecologisch, energie, economisch en Ewijk
  • Co staat voor samenwerken
  • Wieck als oude naam van wijk

Wat betekent ecologisch wonen?

Met elkaar duurzaam ontwerpen en straks prettig samenleven. Samen, Duurzaam, Denken en Doen. Er wordt circulair gebouwd, woning levert meer energie op dan het verbruikt, zonnepanelen slaan energie op, de woning is gasloos met warmtepomp, triple glas, natuurlijke damp-open isolatiematerialen, onderhoudsarme materialen en iedere woning heeft een wateropvangsysteem.

Meer info zie: https://www.beuningen.nl/bouwen_en_wonen/Bouwprojecten_in_de_gemeente_Beuningen/Ecowieck_Ewijk/Wonen_in_de_Ecowieck

Cookieinstellingen