Ewijk B1 verliest nipt van DIO B2

De jongens van Ewijk B1 hadden hun zinnen gezet op een eerste overwinning in de competitie, helaas voor hun pakte het anders uit.Eerste helft (0-0)
Ten opzichte van de voorgaande wedstrijden begon Ewijk goed aan deze wedstrijd. Van beide kanten was het echter allemaal een beetje te voorzichtig. Echte mogelijkheden tot scoren bleven uit. In de 7e minuut kon Ewijk uithalen vanaf ongeveer 20 meter maar de bal vloog 1/2 meter over het goal van DIO. Het bleef rommelig voetbal met veel onnodig balverlies van beide kanten. In de 32e minuut kwam de spits van DIO vrij voor de keeper maar de afronding bleef uit. In de laatste minuut van de 1e helft was er nog een kans op de 0-1 maar de keeper van Ewijk wist dit te voorkomen.

Tweede helft (0-1)
Beide teams kwamen met de intentie om te winnen uit de kleedkamer. In de 47e minuut een harde overtreding van DIO op de rechtsbuiten van Ewijk, deze reageerde daarop fel waardoor beide met geel 10 minuten op de bank konden plaats nemen. In de 52e minuut een vrije trap voor DIO die snel werd genomen. De verdediging van Ewijk stond niet op te letten waardoor de bal vrij de zestien meter ingeschoven kon worden. De keeper, die overigens een prima wedstrijd keepte, dook over de bal heen en de spits van DIO kon vrij inschieten, 0-1. Ewijk probeerde het met een extra spits. In de 60e minuut schoot Ewijk de bal met een prachtige curve op het doel, de keeper was al verslagen echter de paal stond een doelpunt in de weg. De laatste 20 minuten bleef Ewijk aandringen maar tot een echte kans kwam het niet meer, ook niet nadat een speler van DIO met geel naar de kant moest. DIO nam de 3 punten mee naar Druten waar een gelijk spel op zijn plaats was geweest.

Volgende week gaat Ewijk B1 op visite bij buurman Beuningen B2.

Tekst/foto’s: Marco Kropman/Rene Jansen