Gemeente zet project Asdonck stop

De gemeente Beuningen heeft het project ‘ontwikkeling Asdonckterrein’ voor onbepaalde tijd stop gezet.”Ondanks de inspanningen van zowel gemeente als voormalig ontwikkelaar om een stedenbouwkundige invulling te realiseren voor het Asdonckterrein, zijn partijen er niet in geslaagd om dit tot een goed einde te brengen”,  laat de gemeente weten.

“De ontwikkeling van dit terrein en omliggend gebied leidt tot een groot exploitatieverlies, waardoor het niet verantwoord is dit project op dit moment voort te zetten. De voornaamste oorzaak hiervan is de huidige crisis in de woningbouw. Om in de toekomst de handen vrij te hebben en optimaal in te spelen op de dan gewenste ontwikkelen en maatschappelijke behoeften, is de samenwerking met de ontwikkelaar opgezegd.”

De gemeente zegt ook dat door de ontwikkeling van de Hutgraaf en Waterdop  het woningaanbod in de kern van Beuningen voor de komende jaren verzekerd is. De huidige inrichting van het terrein is geschikt om als evenemententerrein gebruikt te blijven worden en biedt informele parkeerplaatsen. “Het is niet de meest fraaie invulling voor dit gebied”, aldus de gemeente. “Maar, het voorkomt wel dat er extra kosten moeten worden gemaakt voor tijdelijke voorzieningen. We moeten accepteren dat het centrum van Beuningen voorlopig niet de gewenste stedenbouwkundige afronding krijgt.”

Gerelateerd(e) bericht(en)
11-05-2012 Opnieuw nadenken over invulling Asdonckplein
23-09-2011 Geen nieuwbouw op Asdonck
13-05-2011 Sporthal, zwembad en dorpshuis op Asdonckplein
17-03-2011 Tweede fase accommodatieonderzoek
13-01-2011 Gemeente vraagt verenigingen naar wensen voor zwembad de Plons
03-09-2010 Besluitvormingstraject accommodatiebeleid gemeente Beuningen gesplitst

Cookieinstellingen