Ondernemers slaan handen ineen voor zwembad op Asdonckplein

Foto:

BEUNINGEN – Een groep ondernemers uit Beuningen is afgelopen jaar bezig geweest met
de toekomstige ontwikkeling van het Asdonck terrein in Beuningen. Deze
onverzorgde ‘zandvlakte’, welke al meer dan 15 jaar wacht op zijn
bestemming, is voor vele bewoners en organisaties een ergernis en een
dissonant voor de entrée van Beuningen. De kermis, Beuningen On Ice,
Enjoy it en de Lente feesten zijn activiteiten van maatschappelijke
organisaties die onder andere gebruikers en huurders van het terrein
zijn.Na jaren van plannen, wijzigingen, nieuwe suggesties, plannen doorschuiven van gemeentelijke besturen en naast de alreeds gemaakte kosten, is het nu tijd voor een plan met aanpak waarbij rekening gehouden wordt met de wensen van zowel de huidige gebruikers, de gemeente én de bewoners van Beuningen.

De werkgroep Asdonck Plaza, opgericht vanuit o.a. Harten 4 Groep, bestaat uit 4 inwoners en ondernemers uit Beuningen, die allen een Hart voor Beuningen hebben en voor eigen rekening een concept masterplan willen aanbieden. De werkgroep bestaat uit een Beuningse ontwikkelaar, architect, stedenbouwkundige en bouwexpert.

Doelstelling is het ontwikkelen, organiseren en bouwen van het HART van Beuningen; ASDONCK PLAZA, het plein van ontmoeting, uitgaan, evenementen, activiteiten, wonen en werken. ASDONCK PLAZA is het gezellige bruisend HART; de plek waar het allemaal gebeurt.

De werkgroep Adonck Plaza, heeft een concept masterplan ontwikkeld dat kwalitatief, duurzaam en levensloopbestendig is. Hierin zijn de belangrijke gemeentelijke knelpunten als het zwembad, dorpshuis, theater de Molen/Molenhuis, bibliotheek, Rode kruis gebouw en Sportschool Speijers op efficiënte en economische wijze verwerkt. Daarnaast is de optie meegenomen voor de op de toekomst gerichte huisvesting van het nieuwe Gemeentehuis van Beuningen. ASDONCK PLAZA geeft hiermee een duidelijke identiteit aan het centrumgebied en vormt hierdoor een echt ‘Hart van Beuningen’ naast de Sint Cornelius kerk.

“Gemeente Beuningen is inmiddels geïnformeerd en staat geïnteresseerd tegenover het plan. Nu is het aan het College van Beuningen om de beslissing te nemen om opdracht te geven voor een haalbaarheidsonderzoek met betrekking tot het nieuwe Asdonck Plaza.”, aldus de werkgroep. “Werkgroep Asdonck Plaza gaat na goedkeuring van de opdracht, samen met gemeente Beuningen en de bevolking, aan de slag om dit masterplan binnen 3 tot 4 jaar te realiseren.”

Voor meer informatie over het plan en het stellen van vragen kunt u terecht op de facebookpagina AsdonckPlaza of via Twitter @AsdonckPlaza.

Asdonck Plaza: Het Hart van Beuningen waar wonen, entertainment en maatschappelijke functies centraal staan. Een plan dat door een open samenwerking tevens economisch representatief is voor gemeente Beuningen, nu en in de toekomst.

Gerelateerd(e) bericht(en)
14-01-2014 Gemeente zet project Asdonck stop
11-05-2012 Opnieuw nadenken over invulling Asdonckplein
23-09-2011 Geen nieuwbouw op Asdonck
13-05-2011 Sporthal, zwembad en dorpshuis op Asdonckplein
17-03-2011 Tweede fase accommodatieonderzoek
13-01-2011 Gemeente vraagt verenigingen naar wensen voor zwembad de Plons
03-09-2010 Besluitvormingstraject accommodatiebeleid gemeente Beuningen gesplitst

Cookieinstellingen