Gemeente en ondernemers gaan praten over Asdonckplein

Komt er misschien na vijftien jaar eindelijk een plan op tafel die realistisch en uitvoerbaar is en waar partijen, politiek en ondernemend, voor in willen staan? Dat moet binnenkort duidelijk worden als de gemeente met een aantal Beuningse ondernemers om tafel gaat zitten.Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart jongstleden, heeft een drietal ondernemers uit Beuningen en een uit Eindhoven, georganiseerd in de werkgroep Asdonck Plaza, laten weten dat zij een concept masterplan hebben ontwikkeld voor het terrein de Asdonck aan de Van Heemstraweg in Beuningen.

“De Beuningse politiek heeft enthousiast gereageerd”,  zegt Ton Hendrix van Hegoed Vastgoed BV, één van de initiatiefnemers. Ook wethouder Piet de Klein zei tijdens de presentatie van het coalitieakkoord dat het vorige college enthousiast was maar dat er afgesproken was om pas met de ondernemers verder in gesprek te gaan na de verkiezingen. De afspraak staat inmiddels voor eind van de maand.

Schets met links onderin de bioscoop
rpphs7fe4k58prw9597ifexdp

Wat zijn de plannen?
De huidige accommodaties de Lèghe Polder, de bibliotheek, het zwembad, het Molenhuis en het naastgelegen gebouw waar de EHBO/rode kruis in zit, worden in het project opgenomen. Asdonck Plaza bevat een sociaal cultureel centrum, centraal terras met horeca, oefen- en vergaderzalen, sportschool, zwembad, theaterzaal, EHBO/rode kruis en bibliotheek/VVV.

Gerelateerd(e) bericht(en)
01-03-2014 Ondernemers slaan handen ineen voor zwembad op Asdonckplein
14-01-2014 Gemeente zet project Asdonck stop
11-05-2012 Opnieuw nadenken over invulling Asdonckplein
23-09-2011 Geen nieuwbouw op Asdonck
13-05-2011 Sporthal, zwembad en dorpshuis op Asdonckplein
17-03-2011 Tweede fase accommodatieonderzoek
13-01-2011 Gemeente vraagt verenigingen naar wensen voor zwembad de Plons
03-09-2010 Besluitvormingstraject accommodatiebeleid gemeente Beuningen gesplitst

Cookieinstellingen